Ортеза за лакът с допълнително фиксиращ ремък

59.00лв.

Размер:

– УНИВЕРСАЛЕН РАЗМЕР – Обиколка на лакътя 24 – 30 см

Категория:

Описание

Бандажът осигурява опора и облекчава болката при оток и увреждания на лакътя и напрегнати мускули на предмишницата по време на тренировки. Намалява риска от евентуални травми и нестабилност. Осигурява компресия на отслабения лакът при голямо натоварване.

Разглобяемата конструкция и регулируемите велкро закопчалки гарантират удобно прилягане и стабилизация по време на тренировки. Осигурява лесна употреба и максимална опора. Специалната зона със заоблена форма увеличава напрежението върху мускулите на лакътната става. Аеропренът осигурява поглъщане на удари, динамична компресия и пропускливост на въздуха при продължителна употреба. Универсален размер (един размер е подходящ за повечето хора).

Подходящ за лявата и дясната ръка.

Начин на употреба:

Ортазата за лакът осигурява регулируемата степен на компресия и опора на лакътната става. Помага при повтарящи се спортни травми, такива като “лакът на тенисиста” и “лакът на голфъра”, което ограничава излишни движения на вътрешната и външната страна на ставата. Също така се използва за възстановяване и по време на рехабилитация след операции, травми или увреждания.

Бандажът осигурява опора и облекчава болката при оток и увреждания на лакътя и напрегнати мускули на предмишницата по време на тренировки. Помага за намаляване на болката, дължаща се на тендинит и бурсит. Дишащият неопрен запазва топлината на ставата, което ускорява процеса на оздравяване и има микромасажен ефект, който подобрява кръвообращението и намалява отока на лакътната става. Травми, контузии, разтягане на сухожилия на лакътната става. Профилактика на развитието и обострянето на възпалителни заболявания на лакътната става (артрит, тендинит, тендовагинит). Болков синдром при хронични дегенеративни заболявания на лакътната става (артроза и остеоартроза).

Профилактика на травми при спортуване, натоварвания върху ставите при физически труд.

– Вътрешният слой е изработен от мека памучна тъкан за комфорт.
– Долната част на бандажа допълнително се фиксира върху предмишницата с помощта на лентата с велкро закопчалка. Тази особеност на дизайна предотвратява плъзгането на бандажа по време на носене и осигурява допълнителен масажен ефект върху мускулите на горната трета на предмишницата.
– Подходящ за лявата и дясната ръка.

Противопоказания:

– Възпалителни заболявания на кожата в областта на приложение на изделието, индивидуална непоносимост към материалите, от които е изработено

Размер:

– УНИВЕРСАЛЕН РАЗМЕР – Обиколка на лакътя 24 – 30 см

Състав:

– аеропрен-60%,
– памук-15%,
– полиестер-20%,
– латекс-5%.

Поддръжка:

– Да се пере с меки перилни препарати при температура не по-висока от +35ºС. При пране и изплакване да не се трие или извива. Да се суши далече от топлоизточници. Да не се глади. Да не се избелва (да не се ползват избелващи препарати, съдържащи хлор). Да не се подлага на сухо химическо чистене.

Предпазни мерки:

– Изделието да се използва само по предназначение. Смяната на режима или времето за носене да се осъществява само по препоръка на Вашия лекар. Не се препоръчва обличане на изделието в течение на 30 минути след използване на масла за разтриване на даденото място на тялото.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Ортеза за лакът с допълнително фиксиращ ремък”