Наколенки & Ортези за коляно на достъпни цени онлайн
Наколенките могат да осигурят цялостна защита и комфорт, без да влияят на ежедневните ви движения. Изработени от висококачествени материали така, че да съответстват на коленете ви, което ги прави по-удобни за носене и могат ефективно да изолират външните удари по време на тренировка.

Тези наколенки са подходящи за всички видове спорт и ежедневни дейности, при които е необходимо да се упражнява голям натиск върху ставите, като бейзбол, баскетбол, футбол, туризъм, бягане, тенис, волейбол и др.

Мултифункционални наколенки за разкъсван менискус, артрит, облекчаване на болки в ставите и възстановяване след спортни травми. Наколенките могат да се използват и като ортопедична наколенка, така че да осигурят допълнителна опора и комфорт.
Тук ще намерите:
– Наколенки – поддържат коляното и стабилизират движението. Неопреновите наколенки не изпотяват и спарват кожата, осигуряват вентилация и стимулират кръвообращението. Могат да се използват след нараняване или за профилактика при упражнения и физическа активност. Наколенките с опция за поддържане на колянната става са подходящи при възпаление на сухожилието на коляното. Те могат да се използват и за проблеми с движението на коляното.

– Ортези за фиксиране на колянна става – използват се след нараняване или операция; фиксират фрактури. Могат да се регулират. Предлагаме и наколенки с метални шини, с механизми за регулиране, с допълнителна опора и др.

– Магнитни наколенки – Подобряват кръвообращението, облекчават болката, стабилизират движението. Може да се използва при различни заболявания на колянната става или при хронична болка в ставите. Предлагат се в различни размери.

– Шини за коляно – служат за обездвижване на колянната става. Те имат задържащи ремъци и алуминиеви вложки за допълнителна поддръжка на ставата, без да я натоварват. Предлагат се в различни размери.
Как да изберем правилната наколенка?
Наколенките имат значителни предимства за стабилизиране на областта на коляното, намаляване на болката и защита на коленните връзки. Поради компресията, която указват в тази област, те могат да спрат нестабилността и да осигурят нормално движение на коляното. Подобреният мускулен контрол осигурява стабилност. За най-добри резултати наколенките трябва да пасват идеално. Не трябва да се чувства твърде широко или прекалено стегнато, така че да причини изтръпване.
Наколенки – със или без отвор за патела?
Често има объркване относно избора на наколенка със или без дупка за патела – наколенката с отворена патела облекчава натиска върху коляното и осигурява допълнителна опора за движенията, които ставата извършва. Наколенката със затворена част за пателата (без дупка) осигурява компресия в капачката, създавайки допълнителна опора и там. Говорете с Вашия лекар, ако не сте сигурни коя опция е най-добра за Вашето състояние.
Мога ли да използвам наколенки, когато спортувам?
Наколенките са подходящи за спорт и ежедневни натоварвания. Натоварването с упражнения трябва да се съобрази с възстановителния Ви курс.
Наколенките имат ли магнити?
Някои модели наколенки може да имат магнити.

В заключение, като важни критерии при избора на наколенка можем да посочим конкретното физическо състояние на ставата, степента на физическа активност и препоръката на лекаря.