Ортеза за коляно със спирални шини – стабилизираща наколенка

84.00лв.

Размер:

– УНИВЕРСАЛЕН РАЗМЕР – Обиколка на коляното 30 – 43 см

Категория:

Описание

Конструкцията на ортезата за колянната става осигурява възможност да се регулира прилягането, и не органичава движенията. Отворът и еластичният ролков пръстен ограничават подвижността и предпазват колянната капачка. Подсилената стабилизация на колянната капачка предотвратява изместването й. Два отстраними медиално-латерални спирални подсилващи елемента от двете страни осигуряват допълнителна опора и стабилност. Задържането на топлина и компресията намаляват риска от навяхвания или травми. Плътно прилягащата конструкция и регулируемите ремъци осигуряват стабилност и предотвратяват плъзгането на бандажа; Способства за лекота на използване и осигурява максимална опора. Дишащият аеропрен с вътрешен слой от естествен памук за комфорт осигурява загряващ ефект и равномерна компресия на отслабено или силно натоварено коляно. Универсален размер (един размер е подходящ за повечето хора). Подходящ за левия и десния крак.

Начин на употреба:

Ортезата за коляно с 4 спирални подсилващи елемента осигурява динамична опора и регулируема компресия на колянната става, без да се ограничава подвижността й. Отворът и еластичният ролков пръстен фиксират колянната капачка и гарантират допълнителна опора и обща стабилност на колянната става. Той помага за разпределението на натоварването върху ставата по време на движения, облекчавайки болката при артрит и увреждане на минискуса.

Възпалителни и дегенеративни заболявания на колянната става (начални стадии на артрит, синовит, периартикуларен оток, бурсит и артроза в начална стадия), ако загряването на ставата не е противопоказано. Профилактика на травми на колянната става и колянната капачка (пателата) при спортуване и физически труд.

Хронична нестабилност (обичайна сублуксация) на пателата. Контузии, разтягане на сухожилия на колянната става в подострия период, както и в периода на средна и късна рехабилитация след отстраняване на гипсовата превръзка.

– Препоръчва се за артрит на колянната става, хронична болка и ограничена подвижност.
– Помага при разтягане на сухожилия, нестабилност и изместване на пателата.
– Осигурява опора и стабилизира увредено, слабо или възпалено коляно по време на тренировки.
– Подпомага за процеса на заздравяване, като не ограничава подвижността на ставите и мускулите на коляното.

Размер:

– УНИВЕРСАЛЕН РАЗМЕР – Обиколка на коляното 30 – 43 см

Състав:

– аеропрен – 60%
– памук – 15%
– полиестер – 20%
– латекс – 5%
– метални спирални подсилващи елементи.

Противопоказания:

– Възпалителни заболявания на кожата в областта на приложение на изделието, индивидуална непоносимост към материалите, от които е изработено.

Поддръжка:

– Да се пере с меки перилни препарати при температура не по-висока от +35ºС.
– При пране и изплакване да не се трие или извива.
– Да се суши далече от топлоизточници. Да не се глади.
– Да не се избелва (да не се ползват избелващи препарати, съдържащи хлор).
– Да не се подлага на сухо химическо чистене.

Предпазни мерки:

– Изделието да се използва само по предназначение.
– Смяната на режима или времето за носене да се осъществява само по препоръка на Вашия лекар.
– Не се препоръчва обличане на изделието в течение на 30 минути след използване на масла за разтриване на даденото място на тялото.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Ортеза за коляно със спирални шини – стабилизираща наколенка”