Ортеза за коляно със спирални шини – стабилизираща наколенка

84.00лв.

Размер:

– УНИВЕРСАЛЕН РАЗМЕР – Обиколка на коляното 30 – 43 см

Категория:

Описание

Конструкцията на ортезата за колянната става осигурява възможност да се регулира прилягането, и не органичава движенията. Отворът и еластичният ролков пръстен ограничават подвижността и предпазват колянната капачка. Подсилената стабилизация на колянната капачка предотвратява изместването й. Два отстраними медиално-латерални спирални подсилващи елемента от двете страни осигуряват допълнителна опора и стабилност. Задържането на топлина и компресията намаляват риска от навяхвания или травми. Плътно прилягащата конструкция и регулируемите ремъци осигуряват стабилност и предотвратяват плъзгането на бандажа; Способства за лекота на използване и осигурява максимална опора. Дишащият аеропрен с вътрешен слой от естествен памук за комфорт осигурява загряващ ефект и равномерна компресия на отслабено или силно натоварено коляно. Универсален размер (един размер е подходящ за повечето хора). Подходящ за левия и десния крак.

Начин на употреба:

Ортезата за коляно с 4 спирални подсилващи елемента осигурява динамична опора и регулируема компресия на колянната става, без да се ограничава подвижността й. Отворът и еластичният ролков пръстен фиксират колянната капачка и гарантират допълнителна опора и обща стабилност на колянната става. Той помага за разпределението на натоварването върху ставата по време на движения, облекчавайки болката при артрит и увреждане на минискуса.

Възпалителни и дегенеративни заболявания на колянната става (начални стадии на артрит, синовит, периартикуларен оток, бурсит и артроза в начална стадия), ако загряването на ставата не е противопоказано. Профилактика на травми на колянната става и колянната капачка (пателата) при спортуване и физически труд.

Хронична нестабилност (обичайна сублуксация) на пателата. Контузии, разтягане на сухожилия на колянната става в подострия период, както и в периода на средна и късна рехабилитация след отстраняване на гипсовата превръзка.

– Препоръчва се за артрит на колянната става, хронична болка и ограничена подвижност.
– Помага при разтягане на сухожилия, нестабилност и изместване на пателата.
– Осигурява опора и стабилизира увредено, слабо или възпалено коляно по време на тренировки.
– Подпомага за процеса на заздравяване, като не ограничава подвижността на ставите и мускулите на коляното.

Размер:

– УНИВЕРСАЛЕН РАЗМЕР – Обиколка на коляното 30 – 43 см

Състав:

– аеропрен – 60%
– памук – 15%
– полиестер – 20%
– латекс – 5%
– метални спирални подсилващи елементи.

Противопоказания:

– Възпалителни заболявания на кожата в областта на приложение на изделието, индивидуална непоносимост към материалите, от които е изработено.

Поддръжка:

– Да се пере с меки перилни препарати при температура не по-висока от +35ºС.
– При пране и изплакване да не се трие или извива.
– Да се суши далече от топлоизточници. Да не се глади.
– Да не се избелва (да не се ползват избелващи препарати, съдържащи хлор).
– Да не се подлага на сухо химическо чистене.

Предпазни мерки:

– Изделието да се използва само по предназначение.
– Смяната на режима или времето за носене да се осъществява само по препоръка на Вашия лекар.
– Не се препоръчва обличане на изделието в течение на 30 минути след използване на масла за разтриване на даденото място на тялото.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Ортеза за коляно със спирални шини – стабилизираща наколенка“