Наглезенки & Ортези за глезен на достъпни цени онлайн
Наглезенките (ортези за глезена) осигуряват умерен натиск и подобряват кръвообращението. Осигуряват стабилност и опора на глезена след травми, навяхвания или следоперативни състояния.

Имат компресиращ, загряващ и микромасажиращ ефект върху тъканите.

Някои от тях са изцяло неопренови или текстилни, а други имат допълнителни стабилизиращи шини. Подходящи са при изкълчвания, отоци, след травми или като предпазно средство при активен спорт.

Ортезите за глезен поддържат областта стегната благодарение на материала, от който са изработени, или гъвкавите шини отстрани.
Кой може да използва ортопедични наглезенки?
Ортопедичните ортези за глезен често са необходими за определени видове спортна активност, за рехабилитация и за възстановяване след травми. Много спортисти използват наглезенки, за да предотвратят навяхвания или наранявания в областта.
Как да определите коя е правилната наглезенка?
Наглезенката е медицинско ортопедично изделие. Кой модел е подходящ за вас, е препоръчително да определи вашият лекар.

Когато избирате наглезенка, е добре да знаете следното:
– Ортезата за глезен не обездвижва напълно движението в ставата.
– Наглезенките се избират според степента на стабилност.
– Наглезенките трябва да са удобни за носене в обувка. Обикновено те заемат малко място вътре в обувката, така че е най-добре да се носят в по-широки обувки.
– Препоръчва се да се носят върху чорап.
Може ли да се носи наглезенка, когато се спортува?
Може да тренирате, докато носите ортеза за глезен, ако това отговаря на вашата ситуация. Наглезенките са изработени от иновативна еластична материя, която е лека и пропуска телесната влага. Това ги прави подходящи за спортна активност, но това зависи от състоянието ви и съвета на вашия лекар.
Може ли да нося наглезенката в обувка?
Наглезенката може да се носи с по-широки обувки, тъй като тя заема допълнително обем в обувките.