Налакътници & Ортези за лакът – достъпни цени и топ качество
Осигурява удобно и сигурно фиксиране на лакътната става. Компресията и затоплянето намаляват риска от навяхвания или наранявания.

Използва се при леки травми в областта на лакътя. За профилактика и предотвратяване на рецидиви на възпалителни и дегенеративни заболявания на лакътната става (артрит, тендинит, “тенис лакът”, артропатия, остеопороза и др.).

Предотвратява травми по време на активен спорт и физическо натоварване.
Защо налакътниците са толкова полезни?
Лакътят е една от най-важните стави в нашето тяло. Той свързва горната част на ръката, наречена раменна кост, с двойка кости в долната част на ръката. Лакътната става е от така наречения шарнирен тип, тоест позволява сгъване и разгъване.

Лакътната става е една от най-използваните стави и с нея правим стотици движения за един ден. В резултат на това нараняванията и болката поради прекомерни упражнения са чести. Ето защо налакътниците са полезни за защита и профилактика, както и по време на възстановяване.

Когато избирате ортеза за лакът, най-добре е да имате предвид фактори като състоянието, което искате да контролирате, нивото на движение на ставата, вида на материала, размера и нивото на компресия.
Налакътници – при какви състояния са полезни?
Тенис и лакът на голфър са често срещани състояния при спортистите. Налакътниците са ефективно средство за лечение и подпомагане на често срещани заболявания при тенисисти, голфъри и други спортисти, които включват активно движение на лактите. Налакътниците оказват постоянна компресия върху мускулите и сухожилията, за да намалят болката и отока. В същото време налакътниците са с лека конструкция и са проектирани за комфорт, за да можете да продължите да се наслаждавате на спорта, който обичате.
Колко стегнат трябва да бъде налакътника?
Първо, налакътниците трябва да пасват перфектно на тялото ви, за да осигурят необходимата компресия. Не трябва да е нито твърде хлабаво, нито прекалено стегнато. С поставени налакътници можете да извършите следните проверки: Поставете върховете на два пръста между тялото си и налакътниците. Ако не можете, е много стегнато, а ако можете да поставите трети пръст, не е достатъчно стегнато.
Мога ли да спя с налакътници?
Налакътниците не са предназначени за използване по време на сън. Мускулната тъкан свиква с компресията на лакътя, като по този начин го отпуска. След използване на налакътник е добре да си отделите малко време за почивка през деня, в което да не го носите.
От какъв материал са направени налакътниците?
Материята е лека, дишаща и удобна при контакт с кожата. Има висока устойчивост на разтягане и добра способност да абсорбира телесната влага.