Как работят кожените ортопедични стелки за обувки?

Както подсказва името, кожените стелки са изработени от кожа и понякога се комбинират с други материали като корк, активен въглен или пластмаса. Те обслужват здравето на краката и подобряват комфорта при носене на обувки и маратонки.

Функционалност

Естествената кожа е здрава и еластична и може да се разтяга доста добре, така че да се адаптира перфектно към краката ви. Освен това, кожата има отлични дишащи и изолационни свойства. Осигурява превъзходен климат на краката и по този начин намалява неприятните миризми и предотвратява изпотяването. Ортопедичните стелки от естествена кожа също могат да предпазят тялото от увреждане на стойката и да освободят напрежението от краката, стъпалата, колената и гърба.

Кожените стелки имат свойството да абсорбират потта и да я оттичат. От долната страна на стелките може да намерите латексна пяна или пластмаса, което гарантира, че ще са максимално здрави и стабилни в обувката. Дишащите кожени стелки за обувки поддържат краката ви сухи и приятно хладни през лятото и топли през зимата.

Кожата има отлично прилягане и поддържа стъпалото при движението му. Кожените стелки също могат да се носят удобно и в официални обувки.

Висококачествените кожени стелки осигуряват облекчение при болки в краката, както и при болки в коляното, бедрата, гърба и петата. С помощта на абсорбцията на шока в петата и предната част на стъпалото получавате нужната защита и стабилност на ходилото. По този начин е възможно безболезненото ходене.

Области на приложение.

Можете да използвате ортопедични кожени стелки, както следва:

– за подобряване на комфорта при ходене.
– за приятен климат на краката.
– за абсорбиране на потта в краката и предотвратяване на изпотяване на краката.
– за предотвратяване на миризмата в краката.
– при парене и болки в краката.
– предотвратяват появата на мехури, постурални деформации и напрежение.
– укрепване на свода на стъпалото.
– облекчаване на болки в стъпалата, петите, колената и гърба.
– и др.

Още информация

Кожени стелки се предлагат в много размери. Можете да ги използвате във всички обичайни видове обувки, като официални, туристически, работни, спортни и др.

Кожените стелки също се характеризират с дългата си издръжливост и приятен комфорт при носене.

Цялата информация, представена на тези уеб сайт, не е предназначена за диагностика или предписание. По всички въпроси, свързани с вашето здраве, моля, свържете се с медицински специалист.

About Iva Marinos

Здравейте! Аз съм Ива Маринос и ще ви помогна да разберете как работят съвременните стелки за нисък свод и плоско стъпало.

Като специалист ортопед бих искала да направя сложните теми за ортопедичните стелки и обувки разбираеми за всички.