Артитно стъпало – превенция и стелки при артрит

Какво е артрит?

Артритът е общ термин за възпаление на ставите, много от които причиняват проблеми с краката и болки в долната част на тялото. Общите симптоми на артрит включват възпаление и подуване навсякъде, където тялото има меки тъкани, включително пръстите на краката, глезените и бедрата. Това причинява болка и скованост, което може да доведе до ограничена активност и подвижност, тъй като ставите стават неспособни да контролират тежестта.

Видове артрит

Въпреки че артритът често се счита за дегенеративно заболяване, той се наблюдава и при млади хора. Това се нарича ювенилен артрит, който се среща при младежи под 16 години и може да се влошава постепенно. Въпреки това, един от най-често срещаните видове артрит в краката се нарича ревматоиден артрит (RA). Това е хронично разстройство, което засяга имунната система. Най-често засяга онези, които са на възраст между 40 – 50 г. Това е най-често срещаният вид артрит.

Може ли артритът да създаде други проблеми?

Други често срещани проблеми с краката могат да се появят в резултат на артрит. Например, възли или твърди бучки могат да се появят на петата, над ахилесовото сухожилие и навсякъде, където стъпалото има изпъкнали кости. Стелките, предназначени за лечение на артрит могат да помогнат, тъй като те успокояват и предпазват от триене.

Липсата на грижи за краката и лечение на артрит също може да доведе до появата на безчувственост и мазоли по краката. От жизненоважно значение е премахването на всички мозоли и мазоли да се извърши правилно, тъй като неправилното отстраняване може да премахне здравата кожа, която защитава стъпалото.

Естествени лечения за артрит

масаж на стъпало при артритНамаляване на тежките упражнения в комбинация с лечебен масаж на стъпалата. Не бихме насърчавали понижаването на нивото на активност, освен ако това не се превръща в заплаха за други области на здравето за вашето тяло. По време на обостряне, най-доброто и най-препоръчваното лечение на артрит е да се избягват тежки дейности. Всеки неоправдан или ненужен натиск върху възпалените стави може да влоши състоянието им.

Подходяща ортопедия – доказано е, че ортопедичните стелки допринасят за забавянето на развитието на артрит и промените в ставите. Нашата пълна гама от ортопедични стелки за обувки са предназначени да поддържат и подпомагат стъпалото, дори когато артритът засяга формите на ставите и естествената форма се променя. Медицинската стелка осигурява силна опора на свода, дълбока чашка на петата и метатарзална опора, която утешава и защитава всички зони на стъпалото, осигурявайки абсорбиране на удари, което минимизира въздействието от натоварването на стъпалото.

Често задавани въпроси за артрит

Какво е усещането при болки в краката при артрит?

Артритната болка може да се почувства тъпа, болезнена или пулсираща. То може да бъде придружено от усещане за парене и топлина в тази област.

Какво причинява артрит в стъпалото?

Причините за артрит се различават в зависимост от вида на артрита, който имате.
Остеоартритът обикновено се причинява от износване на хрущяла в ставите. Някои фактори могат да увеличат риска от развитие на това състояние, като например вашата възраст, тегло, пол, фамилна анамнеза и минали наранявания.

Какви са симптомите на артрит и болки в краката?

Артритът в краката може да причини болка, скованост, подуване и дори да ограничи способността ви да ходите. Също така може да накарате краката ви да се чувстват горещи. Лечението на артрит на краката и висококачествените ортопедични стелки могат да помогнат за облекчаване на тези симптоми.

Помага ли ходенето за облекчаване на артритни болки в краката?

Въпреки че може да изглежда безсмислено, когато изпитвате артритни болки в краката, ходенето е един от най-добрите начини за облекчаването му, но натоварването трябва да е умерено. Според проучвания хората с артрит, които спортуват редовно, изпитват по-малко болка, повече енергия, подобрен сън и по-добро качество на живот.

Кои са най-добрите обувки за артритни крака?

Има две ключови неща, които обувките ви трябва да осигуряват, когато имате артрит – комфорт и стабилност. Отървете се от обувките, които ви стягат или такива с които се чувствате нестабилни.

Какво може да помогне за облекчаване на артрита в краката?

Ледът, противовъзпалителните средства, а за някои и топлината, могат да помогнат за облекчаване на признаците на артрит в крака ви. Просто може да отнеме малко проби и грешки, за да разберете кой метод работи най-добре за вас.

Редовен режим на леки упражнения също може да помогне за облекчаване на артрита и болката в краката. Важно е обаче, докато тренирате, да осигурите на тялото си необходимата подкрепа. Нашите стелки осигуряват удобна опора за свода на стъпалото, където най-много ви е необходима, за да сте сигурни, че можете да се движите малко по-лесно с артрит и болки в краката.

Цялата информация, представена на тези уеб сайт, не е предназначена за диагностика или предписание. По всички въпроси, свързани с вашето здраве, моля, свържете се с медицински специалист.

About Iva Marinos

Здравейте! Аз съм Ива Маринос и ще ви помогна да разберете как работят съвременните стелки за нисък свод и плоско стъпало.

Като специалист ортопед бих искала да направя сложните теми за ортопедичните стелки и обувки разбираеми за всички.